΄Αρθρα γνώμης

Χωρίς φόβο, αλλά πάντα με πάθος. Στο κομμάτι αυτό, επιλέγω να μιλησω η να θέσω προς συζήτηση, κομμάτια της γαστρονομίας ή της διατροφής που πιστεύω ότι πρέπει να ασχοληθούμε. 

Savoir Vivre για εστιατόρια στην εποχή του Covid 19

Υπάρχει;

Την Δευτέρα 25 Μαϊου ανοίγουν ξανά τα εστιατόρια μετά το lockdown λόγω covid 19. Πώς θα είναι η εστίαση; Πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα εστιατόρια;

 
Μερικές σκέψεις απο τον kouzinogatos.gr

-Πάμε σε εστιατόρια που έχουμε ξαναπάει.

Η εμπιστοσύνη είναι βασικό στοιχείο στην εστίαση, πόσο μάλλον στην νέα εποχή.  Όταν πάτε σε μια επιχείρηση στην οποία έχετε ξαναφάει σίγουρα θα μπορείτε να  προσαρμοστείτε στην νέα, δύσκολη πραγματικότητα.

 

Η εστίαση είναι ένα παιχνίδι για ζόρικους λύτες. Στην εποχή του Covid 19 είναι ακόμα δυσκολότερη. Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε. Σε μια στιγμή που κανεις δεν ξέρει το τι και το πως, η αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι το στοιχείο που θα μας κάνει να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς και πάλι.

-Βρίσκουμε το menu του εστιατορίου online και έτσι ξέρουμε απο πρίν τι θα επιλέξουμε.

Δεν αποφασίζουμε τι θα φάμε, με τον σερβιτόρο να  ιδρωνει σαν τρελλός φορώντας την μάσκα και εμεις να είμαστε χαλαροί. Ενημερωνόμαστε απο αυτόν μόνο για πιάτα ημέρας ή ελλείψεις.


-Δεν στραβώνουμε αν έχει κάποια έλλειψη, ή ένα πιάτο που είχαμε φάει πρίν απο καιρό.

 Οι προμήθειες, σε μια εποχή με μικρή οικονομική ρευστότητα, γίνονται και με βάση το κόστος. Ετσι  πιάτα που έχουν ευπαθή υλικά , μπορεί να έχουν προς στιγμή καταργηθεί.


-Έχουμε υπομονή και κατανόηση. Δεν γκρινιάζουμε με το παραμικρό.

 Η ζέστη η κούραση, η ανασφάλεια είναι ήδη επιβαρυντικός παράγοντας. Μιά μικρή καθυστέρηση ή μια αστοχία στο service, μπορει να είναι ενοχλητική αλλά δεν είναι λόγος χαλάσουμε την διάθεσή μας και σε ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση λόγος να διαμαρτυρηθούμε.


-Αν μπορούμε να πάρουμε κάτι παραπάνω, παίρνουμε

 Ναι Εγω ειμαι σε αυτούς που δεν θα πάω στο πρώτο κύμα γιατι οικονομικά δεν ειμαι άνετος. Αλλά οσοι πάτε, καλο θα είναι να πάρετε κάτι παραπάνω. Όσο μπορείτε και όσο αντέχετε. Τα λεφτά που ρίχνετε στην αγορά θα σας γυρίσουν πίσω.


-Αφήνετε φιλοδώρημα και ευχαριστείτε τους οικοδεσπότες κατά την έξοδο απο το κατάστημα

Εστίαση με αυτές τις συνθήκες μοιάζει άθλος. Κάθε καλη κουβέντα, δίνει κουράγιο για να συνεχίσουν/με. Αφήστε φιλοδώρημα για να δηλώσετε την χαρά σας.

 

Και… καλή αρχή!