Παρουσιάσεις - Νέα

Παρουσιάσεις και νέα από διάφορους τομείς και όχι αποκλειστικά απο την γαστρονομία. Ενημέρωση για ό,τι μας αφορά, ως κουζινογατους αλλά και ως ανθρώπους.

Μαμαλάκης - Κουρέτας

Τρώμε και ομορφαίνουμε!!

Xθές 17 Μαϊου*, στο νέο εστιατόριο Μπουκιά και Συχώριο στον Παραδεισο Αμαρουσίου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Ηλία Μαμαλάκη – Δημήτρη Κουρέτα «Τρώμε και ομορφαίνουμε»

Ενος βιβλίου εξαιρετικού, τόσο για το επιστημονικό, όσο και για το γαστρονομικό ενδιαφέρον που έχει. Εχει ήδη φτάσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στη δεύτερή του έκδοση.

Τρώμε και ομορφαίνουμε !

Ο καθηγητής ΠΑΘΕ Δημήτρης Κουρέτας & ο συγγραφέας και σεφ Ηλίας Μαμαλάκης παρουσιάζουν τα οφέλη της ελληνικής κουζίνας, αυτά δηλαδή που πρέπει να γνωρίζουμε για τις τροφές διατηρώντας αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα μας προσφέρουν νοστιμότατες συνταγές δοκιμασμένες στην καθημερινή ζωή.

Αυτός ο συνδυασμός επιστημονικής γνώσης και βιωμένης εμπειρίας κάνει το βιβλίο μοναδικό! Αρχικά θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία, τη θρεπτική αξία καθώς και τις ευεργετικές ιδιότητες των διαφόρων ειδών τροφίμων που προκύπτουν έπειτα από εργαστηριακή έρευνα.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται μύθοι των τροφίμων που εσφαλμένα έχουν καθιερωθεί αλλά και χαρακτηριστικά που πιθανόν να αγνοούμε, ξεδιαλύνοντας μικρά μυστικά αξιοποίησης των τροφών. Τέλος παρατίθενται συνταγές που έρχονται από την παράδοση.

Λίγα λόγια από τους συγγραφείς:

«Η εξαιρετικά απλή πρόταση που κάνουμε είναι: ακολουθήστε την εποχικότητα στην μαγειρική και θα έχετε μεγάλο κέρδος, και οικονομικό, αλλά και υγείας και γεύσης. »

Ηλίας Μαμαλάκης

«Το βιβλίο αυτό, έχει σκοπό να συμβάλει στην προσπάθεια να πάρουμε όσο μπορούμε την αξία των Ελληνικών τροφίμων και φυσικά να ξαναμάθουμε πράγματα που έχουμε ξεχάσει που έχουν να κάνουν με την υγεία και τη δική μας αλλά και των παιδιών μας.»

Δημήτρης Κουρέτας

*H παρουσίαση έγινε τον Μάϊο του 2017 και το άρθρο δημοσιεύτηκε  στον παλιό kouzinogatos.gr